KAYIM: AÇILMANIN KIYMETİNİ BİLİYORUZ

0
blank

BRT’de yayınlanan Manşet+ programına katılarak soruları yanıtlayan Restorancılar Birliği Başkanı Salih Kayım,“Miraç Kandili gibi özel bir günden restoranlarımızı açmış olmanın kıymetini biliyoruz. Bu bir adımdır. Taleplerimiz devam ediyor. İnşallah devamını da alacağız” diye konuştu.

Bir daha kapanmamak için yönetenlere ve sağlık üst kuruluna “kendi kendilerini kısıtlayan öneriler” götürdüklerini açıklayan Kayım, “Bu sayede bu açılımı elde ettik. Yanlış formüllerle açılan Rum tarafı ve Türkiye yeniden kapanmaya gidiyor. Bizim önerimiz hem Rum tarafı hem de Türkiye’de tartışılan bir konu oldu. Dış mekanların açılması önerisi doğru yerden başladığımızın göstergesidir ”dedi.

“Restoranlarının çok büyük bir bölümünün açılacağını öngörüyoruz. Bazı restoranlarımız tarzından veya bölgesinden dolayı hafta sonları; bazı restoranlar alâ carte, meyhane daha ziyade akşam çalışan tarzdadır. Hafta sonu restoranların açık olmaması biraz sıkıntı yaratıyor. Bununla ilgili de zaten Cumartesi günlerinin de aynı şartlarda açılabilmesi için başvurumuz vardır” diye konuşan Restorancılar Birliği Başkanı Kayım, Başbakan ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile görüşmeye devam ettiklerini de açıkladı.

Kayım, %30 kullanım, akşam 22.00’ye kadar açık kalabilme ve Cumartesi günleri de aynı şartlarda açabilmek için öneri yaptıklarını belirterek, özel bir güvenlik şirketinden hizmet satın alarak denetim yapacaklarını da duyurdu. Kayım, bu konuda, “Bakanlığa da taahhütde bulunduk. Özel güvenlik şirketi her bölgede elemanlar bulunduracak; restoranlardan resimler çekecek ve Sağlık Bakanlığı bulunduğu bölgenin zabıtalarına bu resimleri gönderecek ve kurallara uymayan arkadaşlarımızı biz kendimiz içimizde ayıklayacağız. Kendi denetimimizi kendimiz yapacağız” dedi.

“İç mekanların %30’unun açılması bizim için hayati bir önem taşımaktadır. Sağlık bizim için de önemlidir. % 30’unu kullanabilmek zaten kimsenin yan yana gelmeyeceği anlamına gelir” diyerek yeni önerilerini savunan Restorancılar Birliği Başkanı, kendilerine bu konuda da anlayış gösterileceğini umduklarını ancak olumlu bir cevap alamamaları durumunda Cuma günü kendi koydukları şartlarla açılacaklarını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz