4 BİN İŞLETME KAPANDI; 50 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU

0
blank

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), salgın başlangıcından bu yana kapanan işletme sayısının bugünkü verilerle 4 bine ulaştığını, işsiz kalanların sayısının 50 bine doğru yol aldığını; istihdamın ise 100 bine düştüğünü belirterek nüfusun ancak üçte birinin çalıştığını kaydetti.

Ekonominin içinde bulunduğu sorunlara işaret eden Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, harç ve vergilere yapılan zammı eleştirdi; çalışanların toplumdan ötekileştirildiğini, halk sorunlarla boğuşurken, siyasi kapışmaların sorunlar yaratıp büyüttüğünü belirtti.

KTEZO Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, salgına karşı mücadele ile istihdamı, insanları yaşatma ve işletmeleri koruma mücadelesinin birlikte yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Bütün bunları tartışırken, “kimin nereye atanacağı, kimin hangi makama geleceğinin” her şeyden önemli olduğu savunulan açıklamada, “siyasetin, halkın sorunlarından koptuğu, siyasetin kendisini de kırıp döktüğü, halkın sorunlarına tahammül edip el atma kapasitesini yitirdiği, değil yönetmek, kendisini yönetebilmekten bile çıktığı” ileri sürüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz