spot_img
25.8 C
Lefkoşa
spot_img

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ BİRLİĞİ LEFKOŞA’DA ARAÇLI EYLEM BAŞLATTI

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmayıp ilgili emirnamenin yürürlükte olmasından dolayı sektörün ciddi bir tehlike altında olduğu gerekçesiyle Lefkoşa’da araçlı eylem başlattı. 

Lefkoşa’da buluşma noktalarında toplanan birlik üyeleri daha sonra araçlarıyla Başbakanlık önüne gitti.

Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, Başbakanlık önünde basına yaptığı açıklama imar planının hayata geçirilmesi için seçim yasaklarının geçmesini bekleyemeyeceklerini belirtti.

Gürcafer, “Talebimiz bölge üzerinde yaratılan istikrarsızlıktan çıkılması ve istikrar getirilmesidir, bunun için ne yapılması gerekiyorsa bugün yapılmasıdır” dedi.

Mevcut durumdan dolayı on binlerce insanın geçim kaynağı olan bu konunun Cumhurbaşkanlığı seçiminden daha önemli olduğunu ifade eden Gürcafer, “Seçimin geçmesini bekleyemeyiz” dedi.

Başbakan’ın iyi niyetli olduğunu düşündüklerini ve ilgili teknik personeli toplayarak bu sorunu sonuçlandırmasını beklediklerini söyleyen Gürcafer, sorunun üç dört günde aşılabileceğine inandıklarını kaydetti ve “Bu olmazsa, biz burada olacağız” dedi.

Gürcafer, İmar planının, toplumun ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla alakalı bir olay olduğunu, plansız yaşamdan kurtulmak gerektiğini belirtti.

İmar planlarının yürürlüğe girmesini istemelerinin esas nedeninin bununla alakalı olduğunu, “İmar planının birilerinin az kat, birilerinin çok kat alması meselesi olduğu düşünülmemeli” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER