spot_img
20.9 C
Lefkoşa
spot_img

ERHÜRMAN: BEŞLİ KONFERANSA GİDEBİLMEK İÇİN ZEMİNİ ÇOK İYİ HAZIRLAMALIYIZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nı ziyarette Kıbrıs konusu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere işaret ederek, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbonu güvenli bir şekilde verimli kullanmanın yolunun Kıbrıs sorununu çözmekten geçtiğini belirtti.

Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra beşli konferansın toplanması gerektiğini ifade ederek, Crans Montana’da, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in ‘Ben siyasi eşitliği, kendi halkıma anlatamam’ diyerek masadan kalkmasını hazmedemediğini kaydetti.

Erhürman, “Hazmedememe sebebim şu; son Berlin görüşmesinde liderlerin Guterres ile görüşmesinde ne çıktı? 1991 tarihli BM Güvenlik Konseyi kararında olduğu şekliyle siyasi eşitlik temelinde bir federasyon. Şimdi benim kafamdaki soru şu, 1991 tarihli BM Güvenlik Konseyi kararında bu varsaydı, ki vardı, niye Crans Montana’da 1991’den beri var olan bir şeyden dolayı Anastasiadis masadan kalktı ve bizim Anastasiadis’i tekrar masaya oturtmamız için Berlin’i beklememiz gerekti. Bu sorunun cevabı yok. Bu da şunu gösteriyor. Crans Montana’ya gidilirken, gerek Guterres nezdinde, gerekse o beşli taraflar nezdinde yeterli ön hazırlık yapılmadı. Bir beşli konferansa daha gidilecekse, bunun zeminini çok iyi hazırlamalıyız” dedi.

Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesinin ortada olduğunu vurgulayan Erhürman, Kıbrıs’ta çözüm bulunacaksa bunun zeminin belli olduğunu ve bu zeminin kaydırılmaması gerektiğini söyledi.

Erhürman, “Şu anki yapımız içerisinde maalesef arzu ettiğimiz oranda proaktif girişim yok, Anastasiadis’i sahaya çekecek adım atmıyoruz. Oturduk bekliyoruz, oturup bekleme bize göre değil. Çünkü süreç içerisinde biziz kaybeden.”

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER