“DİJİTAL EĞİTİM OLMASAYDI İŞİMİZ ÇOK ZORDU”

KKTC ve Türkiye üniversitelerinde dijital eğitim sayesinde eğitimin kesintiye uğramadan devam ettiğini söyleyen Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay, 2020-21 akademik ders yılında da eğitim ve öğretimin bu sayede kesintiye uğramayacağının altını çizdi.

0
blank

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay, pandemi döneminde online eğitimin öneminin bir kere daha anlaşıldığını, KKTC ve Türkiye üniversitelerinde dijital eğitim sayesinde eğitimin kesintiye uğramadan devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Turgay, 2020-21 akademik ders yılında da eğitim ve öğretimin bu sayede kesintiye uğramayacağının altını çizdi.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi’nin dijital eğitimin bugün geleceği noktayı yıllar öncesinden öngörerek yola çıktığını belirten Turgay pandemi döneminde diğer üniversitelerin de dijitalleşmesinden büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Yaşanılan Covid-19’la mücadele sürecinin eğitim hayatıyla ilgili iki önemli noktayı göz önüne serdiğini belirten Prof. Dr. Turgay, ‘’Bunlardan ilki teknolojinin geldiği bugünkü nokta sayesinde uzaktan eğitimin hayatımızın vazgeçilemez bir parçası olduğu, İkincisi de eğitimde önemli olanın yöntem değil eğitmen olduğu gerçeği. İlk online Türk Üniversitesinin rektörü olarak söylemeliyim ki, bu durum tüm dünyada yıllardır uygulandığı şekli ile KKTC’de de akademik hayatın önemli bir gerçeği haline geldi.’’ dedi. 

Dijital eğitim konusunda verdikleri destekten dolayı KKTC Millî Eğitim Bakanlığı’na teşekkür eden Prof. Turgay şunları söyledi:

‘’KKTC Yüksek Öğrenim Dairesi Başkanı Ziya Öztürkler daha geçenlerde dijital eğitimin dışlanması durumunda KKTC yüksek öğretimi için farklı senaryolar yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Eğer dijital eğitim olmasaydı üniversitelerimize kayıt yaptıran öğrenci sayısında ciddi düşüşler olabilirdi. 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun da bu konuda söylediklerini çok dikkatli takip ettim. Sayın Bakan; “Okullarımızdan aldığımız geri dönüşlerde %90 ile 95 oranındaki öğrencilerin bu eğitimlere katılım gösterdiği yönünde. Bizi mutlu eden bu sürece hem öğrencilerin hem ailelerin hem de öğretmenlerin sahip çıkması oldu. Bu süreçte ülkede ilk kez uygulanan projeler hayata geçti. Herkes buna çok hızlı ayak uydurdu ve güzel bir performans sergiledi. Binlerce öğretmene bu yönde destek olduk ama esas gayret öğretmenlerin kendi vicdani ile ortaya koyduğu gayretlerdir. Online eğitimde her zaman gurur duyduğum, öğretmenlerimizin çabasıdır. Topluma ışık tutulular, moral verdiler.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Sayın Bakanın evrensel eğitim yöntemlerinden birisi olan dijital eğitim konusundaki bu yaklaşım ve tespitlerine ilk online Türk Üniversitesi’nin rektörü olarak katıldığımı özellikle belirtmek istiyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz