spot_img
29.8 C
Lefkoşa
spot_img

DEVLET MEMURUNA BİN DÖNÜMLÜK KIBRIS TÜRK TARIM ARAZİSİ

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi toplantısında, bir devlet memurunun, Kıbrıs Türk arazisini alıp Almanya’da çalışan ve doktor olan oğlu adına devretmesi konusunun tartışıldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Devlet Memuruna Bin Dönümlük Kıbrıs Türk Arazisi” başlıklı haberinde, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros’un, toplantı sırasındaki “bir devlet memurunun, Kıbrıs Türk arazisini alıp Almanya’da çalışan oğlunun adına devrettiğini hatta Rum Tarım Ödemeleri Kurumu’ndan da hibe aldığı” şeklinde şikayetlerinin yankı uyandırdığını yazdı.

Habere göre bu konu, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği yetkilisinin düzenin sağlandığı ve hiç kimseye ayrıcalıklı muamele yapılmadığına dair açıklama yapması üzerine Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros tarafından ilgili şikâyetin dile getirilmesiyle, gündeme geldi.

Kettiros, Vasilik  memuruna, bin dönümlük tarım arazisi tahsis edildiğini, ayrıca Kıbrıs Türk Malları Vasiliği bölge yetkilisinin de oğluna bir dükkan tahsis ettiğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Malları Vasiliği yetkilisi, Kettiros’un açıklamaları üzerine, üç yıl önce yapılan bu  şikâyetlerin polis tarafından incelendiğini ve haklarında suçlayıcı bir unsuru bulunmadığını belirtti. 

Aynı yetkili ayrıca bu kişiler hakkında disiplin cezası gerektiren herhangi bir şeyin de bulunmadığına dikkati çekerken Kettiros bunun üzerine “bravo devlete” şeklinde ifade kullandı.

Gazete haberinde ayrıca gazete olarak kendilerinin, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği Müdürü Anthi Lakkotripi ile iletişime geçtiklerini belirtti.

Habere göre Lakkotripi, rüşvet veya görevi kötüye kullanma gibi olaylara sıfır tolerans gösterdiklerini ifade etti.

Lakkotripi bin dönümlük tarım arazisi meselesine ilişkin olarak bunun 30 yıl önce, Vasilik memurunun ailesine, o dönemde geçerli olan prosedürler çerçevesinde, 150 bin 412 metrekare tahsis edildiğini söyledi.

Lakkotripi, , Kıbrıs Türk Malları Vasiliği sıfatıyla, şimdiki İçişleri Bakanının denetimleri ve talimatları sonucu, ilgili sözleşmelerin 2024 yılında sonlandırıldığını belirtti.

Emekli olan bahse konu  memurun üzerinde, dönemsel tarım faaliyetleri için kullandığı 31 bin metrekarelik, kira olan tarım arazisinin kaldığını  da ifade etti.

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER