UBP’DEKİ İÇ SAVAŞ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

ÜSTEL, ANKARA'DAN MUTLU VE GÜÇLÜ DÖNDÜ. UBP'Yİ YENİDEN ŞEKİLLENDİREREK SEÇİME GİTMEYE HAZIRLANACAK. YILMAZ DA GELECEK VE ÜSTEL'E DESTEK VERECEK.

0
blank

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Ankara ziyaretinde Erdoğan ile görüşmesinin ardından seçim çalışmalarına hız verecek gibi görünüyor. Seçim çalışmalarının başlatılması partideki çalkantıları sona erdirmese bile kendisine avantaj sağlayacak ve partinin seçim başarısını riske atacak girişimlere daha sert karşılık verebilmesinin yollarını açacak.

blank
SON DUYUMLAR, ERTUĞRULOĞLU’NUN ERHÜRMAN’I HEDEF ALAN AÇIKLAMALARININ ANKARA TARAFINDAN DESTEKLENMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR. ERTUĞRULOĞLU’NUN KABİNEDEN GİTMESİNİN DE YOLU AÇILMIŞ GÖRÜNÜYOR.

UBP’de dinmeyen iç savaşa son zamanlarda katılmış olan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yakın bir gelecekte görevden alınırsa şaşmamak gerekecek. Ertuğruloğlu, açıklamalarıyla bunun gerekçesini hazırlamaya çalışıyor zaten… Bu kervandan ayrılacak!

Ertuğruloğlu’nun Cumhurbaşkanı Erhürman’a karşı çıkışları, Perşembe günkü Erdoğan görüşmesinde ele alındı. Bunu Üstel planlamış olmalı ki Ankara’dan gelen haberler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın toplantıya katılmasını bizzat Üstel’in talep ettiğini ortaya koyuyor. Bugüne kadar Erdoğan tarafından korunan Ertuğruloğlu’nun açıklama ve davranışları, en düzeyde değerlendirilmiş oldu. Üstel, bu toplantıdan mutlu ayrıldığına göre istediğini de almış olmalı.

UBP’deki iç savaş, yeni bir Jeanne d’Arc yarattı! Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, söylediklerinden geri adım atmadı ve Türk Telekom protokolünün onay yasası oylamasına da katılmadı. Üstel, UBP’deki otoritesini sağlamlaştırmak için İzlem Gürçağ’ı cezalandırmak istiyor ama Tahsin Ertuğruloğlu ve Hasan Taçoy gibi bazı UBP ileri gelenleri de İzlem Gürçağ’a keskin bir şekilde sahip çıkıyorlar.

1400’lerdeki Fransız-İngiliz savaşının kadın kahramanı Jeanne d’Arc gibi ödünsüz bir savaş sürdüren İzlem Gürçağ Altuğra disiplin kuruluna sevk edilirken Ertuğruloğlu’nun görevden alınarak yerine Hasan Taçoy atanırsa şaşmamak gerekecek. Üstel, böylece, herkesi şaşkına çevirmeyi ve partisini kendi “mutlak otoritesi” etrafında toplayarak seçime gitmeyi planlıyor olabilir.

Bu denge, Cevdet Yılmaz’ın önümüzdeki hafta KKTC’ye yapacağı ziyaretle yeniden şekillenecek ve kesinlik kazanacak.

Bu planın tutacağını iddia edenler UBP kitlesinin genel niteliğine de dikkat çekiyorlar: “UBP’liler ideolojik yaklaşımlarını hayata geçirmenin veya temiz toplum oluşturmanın peşinde olsalardı şimdiye kadar çok farklı şeyler yaşanması, genel başkanın değişmesi, kurultay yapılması ve hatta çoktan seçim olması gerekirdi” diyenlerin sayısı hiç de az değil.

blank

Ortada böyle bir kitle yok… Tam tarsine partilerinin iktidarda kalmasını günlük yaşamları için zorunlu gören bir kitle var. Bu kitlenin ayrıntılara takılmadan güçlü olanın etrafında birlik olması beklenebilir. Başbakan Üstel, bu birlikteliği sağlayarak seçime gitmenin peşine düşmüş görünüyor.

Gerisi seçimde belli olacak! Kim kalacak kim gidecek; UBP ne kadar başarılı olacak seçim gösterecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz