spot_img
19.9 C
Lefkoşa
spot_img

ÇOCUKLARIN HAYAT MEMNUNİYETİ AZALDI

Alman Tübingen ve Lüksemburg üniversiteleri tarafından yapılan uluslararası bir araştırma, pandemi nedeniyle çocukların hayatlarından duyduğu memnuniyetin azaldığını ortaya koydu.  Mayıs-Temmuz arasında yapılan araştırmaya yaşı 6 ile 16 arasında değişen 3 binden fazla çocuk katıldı ve online olarak gerçekleştirildi.

Memnuniyetin en çok azaldığı ülke Brezilya oldu. Avrupada ise Lüksemburg ve İsviçre’ye kıyasla daha fazla azalma kaydedildi.

ÇOCUKLARIN ÖZLEMİ
Araştırma sonucunda “Bu daha önce yapılan, temsil gücü yüksek araştırmalara kıyasla ciddi bir gerileme. Genellikle çocuk ve gençler arasında hayat memnuniyeti oldukça yüksekti” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın ile birlikte çocukların okuldan duydukları memnuniyet de azaldı. Almanya’da salgın öncesinde okuldan memnun olan çocukların oranı yüzde 90’dan fazla iken salgın ile birlikte yüzde 50’ye düştü. İsviçre’de yüzde 70 olarak belirlendi. Araştırmayı yürütenler, ilkokul çağındaki çocukların yüzde 53’ünün ilkbaharda okulların kapalı olduğu dönemde öğretmenleri ile hiç iletişim kuramamış olmalarını kaygı verici olarak değerlendirdi. Araştırmada ayrıca kızların erkek çocuklara kıyasla hayatlarından daha az memnun olduğunu dile getirmesi dikkati çekti. Kızlar, erkek çocuklara kıyasla daha fazla endişe duyduklarını, hüzünlü olduklarını veya kendilerini yalnız hissettiklerini dile getirdiler.

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER