İYİLİKSEVERLİK BÖYLE BİR ŞEY: ESİN SANVER ARIK’TAN YENİ BİR OKUL

ON YIL ÖNCE TASARLANAN PROJE 18 AY SONRA HİZMETE GİRECEK VE KKTC’NİN YENİ BİR LİSESİ OLACAK

0
blank
blank

Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni bir lise projesini hayata geçirmeye çalışan Esin Sanver Arık, kendisinin küçüklükten beri okul aşığı olduğunu ve tatillerde bile okulların açılması için gün saydığını Vekıbrıs’a anlattı. Arık, kendisinin küçüklükten beri okul aşığı olduğunu ve tatillerde bile okulların açılması için gün saydığını Vekıbrıs’a anlatarak, projenin 18 ayı aşmayan bir sürede bitmesi temennilerinde bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Esin Sanver Arık, geçtiğimiz hafta, Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde yeni yapılacak okul inşaatına ilişkin protokol imzalamıştı. Esin Sanver Arık, kendisinin gönüllü olarak okul yapmak istediğini açıklamasının ardından çalışmalar yürütülerek, KKTC’de olmayan standartta bir proje çizildiğini ve bunun 10 yıla yakın bir süre önce tasarlandığını dile getirdi.

Yapılacak okulun ülkeyi kalkındıracak gençleri yetiştirecek olmasının öneminin büyük olduğunu belirten Arık, okulun yaklaşık 15 ay içerisinde yapılıp Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na hibe edileceği bilgisini verdi.

Arık, yapılacak olan okulun isminin de Esin Leman Lisesi olacağı ifade ederek, amaçlarının devlete destek olmak olduğunu aktardı. Bu projeyle ülkeyi geleceğe taşıyacak olan nesiller için bir ortam sağlayacak olmalarından ötürü gurur duyduklarını vurgulayan Arık, son olarak her şeyin başının eğitim olduğuna dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz