spot_img
25.8 C
Lefkoşa
spot_img

İDLİB’DE YAŞANAN SALDIRILARIN DURDURULMASI İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib’de ateşkes çağrısı yaptı.

İdlib’deki durumun derhal ateşkes sağlayarak çözülebileceği ifade edilen açıklamada, İstanbul’da 4’lü bir zirve yapılması da istenerek, “İdlib’de insani felaket yaşanıyor. Rusya destekli Esad rejimi İdlib’de ilerliyor” denildi.

İdlib’de hastanelerin saldırıya maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Macron, “İdlib’de askeri tansiyonun yükselme riski bulunuyor. Dün 2 Türk asker hayatını kaybetti. Daha önce de onlarcası yaşamını yitirdi. Çok riskli bir durum. Bu durum göç krizine de götürebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Macron, 2 milyona yakının kişinin yerinden edildiğini veya çok kötü şartlarda olduğunu da belirtti.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Suriye rejimi ve destekçilerinin İdlib’deki saldırganlıklarının durdurulması gerektiğini belirten Erdoğan, insani krizin önlenmesi için somut eylemlerle güçlü destek sağlanması gerektiğini vurgulamıştı.

Erdoğan, Libya halkının da barış, refah ve istikrara kavuşması için tutarlı politikalarla hep birlikte çalışılması gerektiğini dile getirmişti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili de, İdlib’de yaşanan son gelişmeler ve Türk askerlerinin şehit düşmesine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, “Türkiye hükümetine, askerlerinin ölümünden dolayı başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz” ifadesi kullanıldı.

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER