spot_img
19.9 C
Lefkoşa
spot_img

TRUMP SUÇU OBAMA’YA ATTI

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı Osaka’daki temasları kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile görüştü. Bu iki görüşmeye S-400 krizi ile ilgili açıklamalar damga vurdu. 

TRUMP GÖRÜŞMESİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi 35 dakika sürdü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

TRUMP OBAMA’YI SUÇLADI

Görüşme öncesinde gazetecilerin sorularına cevap veren Trump, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemi konusunda yaptırım getirilip getirilmeyeceği sorusunu yanıtladı, selefi Barack Obama’yı suçladı: “S-400 konusuna bakıyoruz. Farklı çözümler arıyoruz. Patriotları almasına izin vermediler, Obama yönetimi izin vermedi, insanlarla böyle iş yapamazsınız, insanlara Obama yönetiminin yaptığı gibi davranamazsınız. Bu sebeple başka füze almak zorunda kaldılar. Başka biriyle anlaşınca da ‘Tamam size satarız’ dediler. Bence Türkiye’ye adil davranılmadı.”

PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı INTEX Osaka Fuar Merkezi’ndeki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. 

Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Erdoğan, sözlerine iki ülke arasında ciddi bir ivme yakalandığını ifade ederek başladı. Erdoğan, S-400 sevkiyatına ilişkin, “Gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde de zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil.” dedi.

Erdoğan, “Özellikle de iş birliğimizin S400’ler sevkiyatıyla, bunu Duşanbe’de de görüşmüştük, mutabakata vardığımız gibi yol haritasının devamını şu anda izliyoruz. Füzenin ortak üretimi başta olmak üzere teknoloji transferini de içerecek şekilde ilerletilmesi bizim için de malum öncelik taşıyor. Şu anda öyle zannediyorum ki gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde de zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil.” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER